Srednja Dalmacija jedno je od onih mjesta kojem ćete se uvijek vraćati. Ovdje možete doživjeti pravi Mediteran: prekrasno vrijeme, uzbudljiva povijest, živopisni gradovi, ukusna gastronomija, ljubazni ljudi, otoci i obala u koju ćete se zaljubiti dok jedrite uz prekrasne otoke poput Brača, Hvara, Visa ...

Nije važno volite li više vrijeme provoditi u prirodi ili ste ljubitelj užurbanih gradova - Srednja Dalmacija ima sve. Osim predivnih otoka i prekrasnog kristalno čistog mora, jedno od najvažnijih mjesta ove regije je grad Split koji je osnovan kao ljetnikovac rimskog cara Dioklecijana, no kasnije se razvio u živopisnu kulturno-povijesnu prijestolnicu cijele regije. Grad Trogir je još jedan fascinantan grad na ovom području. Često se naziva gradom muzejom zbog bogatih romaničkih, baroknih i renesansnih spomenika i arhitekture. Poput Dioklecijanove palače u Splitu, i povijesni grad Trogir uvršten je u UNESCO-vu svjetsku baštinu.

Znamenitosti

Preporuka

Utemeljen kao starogrčka kolonija, neki kažu da je Trogir jedan od najljepših malih gradova na svijetu. Njegova grčka, venecijanska i antička baština, kao i činjenica da se nalazi na malom otoku između otoka Čiova i kopna, je ono što ga čini nezaboravnim i omiljenim odredištem brojnih gostiju iz cijelog svijeta. Još jedan prekrasan grad na srednjodalmatinskom području jest Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Obogaćen poviješću i prekrasnim prizorima - Split je pravi predstavnik autentičnog dalmatinskog načina života.

Otkrijte Srednju Dalmaciju iz naše baze u Kaštelima

LOKACIJA Kaštel Gomilica - 43°32´7˝N 16°24´4˝E
TRANSFER Zračna luka Split – 9,5 km; Luka Split – 14 km
SHOPPING supermarket u marini i u neposrednoj okolici
PARKING u marini

Otkrijte Srednju Dalmaciju iz naše baze u Kaštelima

LOKACIJA Kaštel Gomilica - 43°31´3˝N 16°13´56˝E
TRANSFER Zračna luka Split – 7,3 km; Luka Split – 31.5 km
SHOPPING supermarket u marini i u neposrednoj okolici
PARKING u marini

Rute za nautičare iz Srednje Dalmacije

7 DANA OD SPLITA