Južna Dalmacija jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, zajedno s Dubrovnikom kao glavnim gradom. Često nazivano pravim mediteranskim biserom, područje Dubrovnika krase slikoviti gradovi prepuni povijesti i nenadmašnih prirodnih ljepota koje okružuju grad i daju pečat njegovoj privlačnosti. U samom gradu mogu se pronaći i ostaci antičkih utvrda, što svjedoči o dugoj povijesti njegovog uspješnog odolijevanja invazijama. Osim Dubrovnika, bogatu povijesnu baštinu možete pronaći i na najpoznatijim otocima na ovom području: Korčuli, Lastovu i Mljetu, koji su također omiljena odredišta za plovidbu.

Svojim izvanrednim položajem i pogledom na plavetnilo Jadranskog mora, DUBROVNIK je jedan od najveličanstvenijih svjetskih gradova koje valja posjetiti. Nalazi se i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine i jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Ne propustite posjetiti dubrovačke gradske zidine, kao i živopisnu glavnu ulicu zvanu Stradun. A svi oni koji uživaju u spektakularnim panoramskim pogledima neka svakako posjete brdo Srđ.

Šarmantni grad Korčula poznat je i kao rodno mjesto pustolova i pomorca Marca Pola. Opuštajući se na sjevernom dijelu otoka Korčule, uživat ćete u pogledu na poluotok Pelješac. Nadalje, prvi nacionalni park na Jadranu smješten je upravo na predivnom otoku Mljetu. Jedinstvena vegetacija i slana jezera samo su mali dio onoga što Mljet nudi nautičarima.

Znamenitosti

Preporuka

Svojim izvanrednim položajem i pogledom na plavetnilo Jadranskog mora, DUBROVNIK je jedan od najveličanstvenijih svjetskih gradova okružen zidinama. Uvršten na popis UNESCO-ove svjetske baštine, Dubrovnik je mjesto koje privlači turiste iz cijeloga svijeta. Ne propustite posjetiti poznate dubrovačke gradske zidine, kao i glavnu ulicu zvanu Stradun. A svi oni koji uživaju u spektakularnim panoramskim pogledima neka svakako posjete brdo Srđ do kojega se može doći žičarom.

Nautičke rute u Južnoj Dalmaciji

7 DANA OD DUBROVNIKA

  1. Dubrovnik – Lopud (8,5 Nm)
  2. Lopud – Saplunara – Okuklje (15 Nm)
  3. Okuklje – Pomena (16 Nm)
  4. Pomena – Korčula (14 Nm)
  5. Korčula – Orebić – Prožura (27 Nm)
  6. Prožura – Šipanska luka (10 Nm)
  7. Šipanska luka – Sunj – Dubrovnik (16 Nm)