Nema mnogo mjesta na Mediteranu kao što je Sjeverna Dalmacija. Ovdje možete pronaći neke od jedinstvenih znamenitosti poput nacionalnog parka Krka - prirodnog resursa koji se sastoji od 7 veličanstvenih slapova i sedrenih kaskada koje će vaš posjet parku pretvoriti u nezaboravan doživljaj.

Krka nije jedini nacionalni park na ovom području. Za one koji su više ljubitelji mora, nacionalni park Kornati je mjesto koje svakako valja posjetiti. Ne smijete propustiti ovaj nautički raj, a jedrenje duž njegovih 89 otoka i otočića mamac je za mnoge nautičare.

Iako službeno ne spada u nacionalne parkove, park prirode Telašćica svakako vrijedi posjetiti. Smješten na Dugom otoku, jedan je od zaštitnih znakova spektakularnih prirodnih ljepota zadarske regije.

Nemojte pomisliti da je Sjeverna Dalmacija samo priroda jer ovaj je kraj bogat i kulturnom baštinom koja privlači brojne posjetitelje. Glavni grad ove regije je Zadar, ujedno i jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj. Crkva sv. Donata, morske orgulje i pozdrav suncu samo su neki od njegovih aduta. Zadar je živopisno i jedinstveno mjesto u kojem svatko može pronaći nešto za sebe.

No nije i jedino kulturno-povijesno središte na ovom području. Postoji još jedan vrlo šarmantni gradić, a to je Šibenik. Jedna od zanimljivih činjenica o Šibeniku jest da je smješten na mjestu gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more. Ali Šibenik je i mnogo više od toga: uske kamene ulice, srednjovjekovna tvrđava, katedrala pod zaštitom UNESCO-a, jedan od najbogatijih arhipelaga na Jadranu ... Pa kako mu odoljeti?

Znamenitosti

Preporuka

Jedan od razloga zašto smo za našu bazu odabrali upravo Biograd na Moru svakako je njegova lokacija. Smješten između dva poznata dalmatinska grada , Šibenika i Zadra, Biograd je izvrsna polazna točka za sve one koji žele istražiti park prirode Telašćica, poznat po spektakularnim zalascima sunca i jedinstvenom arhipelagu ili posjetiti sjeverno-dalmatinske nacionalne parkove, Kornate i Krku.

Otkrijte čari Sjeverne Dalmacije iz naše baze u Biogradu

LOKACIJA Biograd na Moru - 43°94’2’’N 15°44’4’’E
TRANSFER Zračna luka Zadar - 28 km
SHOPPING obližnji supermarket
PARKING u marini

Otkrijte čari Sjeverne Dalmacije iz naše baze u Šibenik

LOKACIJA ŠIbenik - 43°43’19’’N 15°53’53’’E
TRANSFER Zračna luka Zadar - 72 km, Zračna luka Split- 56 km
SHOPPING obližnji supermarket
PARKING u marini

Rute za nautičare za Sjevernu Dalmaciju

7 DANA OD ZADRA

Samo plovila s visinom jarbola do 16 metara. Ostali moraju ići okolnom rutom oko istočnog rta otoka Pašmana koja je duža za 10 Nm.

7 DANA OD ŠIBENIKA